Wat is macramé?... een herwonnen craft met allures.

Een klein beetje geschiedenis vind je hier ...


Maar het is vooral een creatieve bezigheid waardoor je hoofd wordt leeggemaakt, want je focust je op het proces. Met een aantal simpele knopen kan je zo aan de slag.


Welke knopen zijn er?


Veel! er zijn zeker 72 knopen! Maar je geraakt al ver met 2...


De "square knot" en de "double half hitch", hoe deze knopen in het nederlands zijn, daar heb ik geen flauw benul van, het is de knoop die telt ;-)

Het doet me denken aan Brugge, waar ik ooit naar de kantklossers staan gapen heb omdat het zo fascinerend was. Zeker de mandala gaf me voldoening in het creëren er van...

Nu zit de creatie in mijn hoofd en ga ik hier en daar op YouTube inspiratie halen, maar steek er nadien mijn eigen gevoel in.


Om de tekeningen, die ik zelf in elkaar geflanst heb - beste tekentalent dat bovenkwam :-) - nog wat uit te leggen heb ik een filmpje gemaakt van de 2 knopen bij elkaar. De "double half hitch" kan je zowel horizontaal, verticaal als diagonaal gebruiken (zoals in dit voorbeeld). De randjes rond de bloem van de mandala, zijn gemaakt met die knoop. Ook de volledige ronde macrame (aan de muur) is gemaakt met die knoop. Er zijn dus veel mogelijkheden.
What keeps life fascinating is the constant creativity of the soul

- Deepak Chopra

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven